Vooroverleggen

Geruime tijd voor iedere thuis- en uitwedstrijd vindt een vooroverleg plaats met vertegenwoordigers van de betrokken clubs, politie en Gemeente van de plaats waarin de wedstrijd wordt gespeeld en vertegenwoordigers van supporters. Bij ieder overleg zijn maximaal 2 vertegenwoordigers van de supporters van Go Ahead Eagles aanwezig. Eén van deze vertegenwoordigers is de Supporterscoördinator Go Ahead Eagles of een vervanger.

Op deze pagina plaatsen we de verslagen van deze overleggen. Wij kunnen hier bijvoorbeeld in aangeven welke discussies hebben plaatsgevonden en wat de sfeer was van het overleg. Wil je meer informatie over de vooroverleggen of zelf eens aanschuiven bij een vooroverleg? Stuur dan een e-mail naar: info@supporterscoordinatorgae.nl

————————————————————————————————————————
Vooroverleg NAC – Go Ahead Eagles

Wedstrijddatum: zaterdag 16 maart 2015
Aanvang: 19:45 uur

Datum vooroverleg: 2 februari 2015

Samenvatting
– B-wedstrijd.
– Capaciteit uitvak 750 supporters
– Autocombi, met een maximum van 50 auto’s/minibusjes, aangevuld door buscombi
– Omwisselen voor toegangsbewijs op tankstation scheiwijk bij Gorinchem tussen 18:15-18:45
– Toegangskaarten voor 10.20 inclusief combikorting
– Alcoholische dranken onderweg zijn toegestaan

Type wedstrijd
De wedstrijd is door de lokale driehoek Breda bepaald als een B- wedstrijd.

Vervoersvorm
De driehoek Breda verplicht een autocombi. Er is gelegenheid voor maximaal 50 auto’s. De overige supporters zijn verplicht per bus te reizen. In het geval dat bussen in clusters reizen, moet het laatste cluster uiterlijk een half uur voor de wedstrijd bij het stadion zijn.

Omwisselen
Er wordt omgewisseld op Tankstation scheiwijk tussen 18:15 en 18:45 uur.

Prijs kaarten
Zowel de buscombi als de autocombikaart kosten € 10,20.

Alcoholgebruik
NAC geeft aan geen bier te verkopen aan supporters in het uitvak. Een biertje onderweg is toegestaan.

Afdronk
Het gesprek verliep op professionele en vriendelijke wijze. Ten aanzien van de beperking op auto.’s is onderhandeld, Maar meer ruimte bij de autocombi kon niet geboden worden.

Voor informatie over kaartverkoop, volg www.ga-eagles.nl
————————————————————————————————————————
Vooroverleg Willem II – Go Ahead Eagles

Wedstrijddatum: zondag 18 januari 2015
Aanvang: 12:30 uur

Datum vooroverleg: 15 december 2014

Samenvatting
– B-wedstrijd.
– Buscombi
– 600 kaarten beschikbaar
– Prijs kaart: € 10,50
– Clubcardverplichting 1 op 1 (S)CC Willem II
– Kassa’s geopend op wedstrijddag

Type wedstrijd
De wedstrijd is ingeschaald als een B-wedstrijd.

Vervoersvorm
De driehoek Tilburg legt een verplichte buscombi op. Voor supporters van Willem II geldt een clubcard verplichting. Op een clubcard kan 1 kaart worden gekocht en op een seizoenskaart 1 extra kaart.

Omwisselen
In de bus

Prijs kaarten
De prijs van een kaart bedraagt € 10,50

Alcoholgebruik
Het is niet toegestaan alcoholische dranken mee te nemen in de bus.

Afdronk
Geen bijzonderheden

Voor informatie over kaartverkoop, volg www.ga-eagles.nl
————————————————————————————————————————
Vooroverleg FC Groningen – Go Ahead Eagles

Wedstrijddatum: zaterdag 31 januari 2015
Aanvang: 19:45 uur

Datum vooroverleg: 8 december 2014

Samenvatting
– B+ wedstrijd.
– Verplichte buscombi
– Kaarten uitsupporters zijn gratis
– Voor de thuissupporters vrije verkoop
– Alcoholgebruik niet toegestaan op de parkeerplaats

Type wedstrijd
De wedstrijd wordt door de driehoek Groningen ingeschaald als B+ wedstrijd.

Vervoersvorm
De driehoek Groningen verplicht een buscombi. Go Ahead Eagles is het hier niet mee eens. Ook FC Groningen geeft aan dat de wedstrijd van vorig jaar goed is verlopen. De politie beroept zich op meldingen in het voetbalvolgsysteem bij de wedstrijd van vorig jaar over supporters die zich na de wedstrijd niet aan de verplichte rijroute hielden en een confrontatie in Zwolle. Go Ahead Eagles geeft aan dat de buscombi en vrije kaartverkoop strijdig is met elkaar en zal bezwaar aantekenen bij de burgemeester.

Omwisselen
In de bus

Prijs kaarten
De kaarten zijn gratis

Alcoholgebruik
In de bussen zal beperkt bier verkrijgbaar zijn. Er mag geen alcohol meegenomen worden door de bezoekende supporters. Op parkeerplaats P4 geldt een alcoholverbod.

Afdronk
De vertegenwoordiging van de politie Groningen is star en staat niet open voor argumenten. Verder strookt de vrije kaartverkoop van de thuisclub niet met de verplichte buscombi.

Voor informatie over kaartverkoop, volg www.ga-eagles.nl
————————————————————————————————————————
Vooroverleg PSV – Go Ahead Eagles

Wedstrijddatum: zaterdag 20 december 2014
Aanvang: 19:45 uur

Datum vooroverleg: 24 november 2014

Samenvatting
– B- wedstrijd.
– Capaciteit uitvak 800 supporters (half uitvak)
– Autocombi, met een maximum van 80 auto’s, aangevuld door buscombi
– Minibusjes niet toegestaan
– Omwisselkaart 2 afhalen bij parkeerplaats Ganzenven (A50)
– Omwisselen voor toegangsbewijs op combiparkeerplaats in Eindhoven
– Toegangskaarten voor € 15,60 inclusief combikorting
– Alcoholische dranken onderweg zijn toegestaan.
– Alcoholische dranken zijn verboden op de combiparkeerplaats in Eindhoven.

Type wedstrijd
De wedstrijd is door de lokale driehoek Eindhoven bepaald als een B- wedstrijd.

Vervoersvorm
De driehoek Eindhoven verplicht een autocombi. Er is parkeergelegenheid voor maximaal 80 auto’s. De overige supporters zijn verplicht per bus te reizen. In het geval dat bussen in clusters reizen, moet het laatste cluster uiterlijk een half uur voor de wedstrijd bij het stadion zijn.

Omwisselen
De driehoek Eindhoven stelt als voorwaarde voor de autocombi dat het omwisselen voor een toegangsbewijs op de combiparkeerplaats in Eindhoven plaatsvindt. De reden hiervoor is om af te dwingen dat de supporters van Go Ahead Eagles parkeren op deze combiparkeerplaats. De politie Eindhoven geeft aan dat dit vorig jaar niet goed ging en er Go Ahead Eagles supporters op andere plekken in de stad hebben geparkeerd. De supportersvertegenwoordiging meldt dat vorig seizoen de routebeschrijving onduidelijk was en een lange omweg door Eindhoven moest worden gereden. Politie Eindhoven en PSV geven aan dat de aanrijdroute nu duidelijk is en met borden is aangegeven. Onderweg moet ook een omwisselpunt ingesteld worden bij parkeerplaats Ganzenven. Dit heeft tot gevolg dat 2 keer omgewisseld moet worden, de supportersvertegenwoordiging geeft aan dat dit erg omslachtig is. De politie Eindhoven geeft aan dat deze vervoersregeling voor alle bezoekende clubs geldt die met een autocombi naar PSV komen, en dat alleen onder die voorwaarden een autocombi is toegestaan.

Prijs kaarten
Er is gesproken over een prijsafspraak op basis van wederkerigheid. PSV geeft aan geen prijsafspraak te kunnen maken van bijvoorbeeld € 10,- per kaartje, omdat dit niet fair is tegenover de supporters die in het vak ernaast zitten en € 26,- per kaartje moeten betalen voor een identiek vak. Wel geeft PSV een combikorting waardoor de prijs van een kaartje uitkomt op € 15,60.

Alcoholgebruik
PSV geeft aan geen bier te verkopen aan supporters in het uitvak bij een wedstrijden in de categorieën B of C. Een biertje onderweg is toegestaan, maar bij aankomst op de comciparkeerplaats is het nuttigen van alcohol verboden. PSV hanteert een matigingsbeleid en stelt gematigd alcoholgebruik op de heenreis voor, dit wil zeggen maximaal 2 biertjes per persoon in de bussen. Bij overmatig drankgebruik kan supporters de toegang tot het stadion worden geweigerd.

Afdronk
Het gesprek verliep op professionele en vriendelijke wijze. Ten aanzien van het 2 keer omwisselen is onderhandeld, maar meer ruimte bij de autocombi kon niet geboden worden.

Voor informatie over kaartverkoop, volg www.ga-eagles.nl

————————————————————————————————————————

Vooroverleg AZ – Go Ahead Eagles

Wedstrijddatum: zaterdag 6 december 2014
Aanvang: 18:30 uur

Datum vooroverleg: 28 oktober 2014

Samenvatting
– B- wedstrijd.
– Capaciteit uitvak 750 supporters
– Autocombi, met een maximum van 220 auto’s, minimaal 4 personen per auto.
– Minibusjes zijn toegestaan
– Per gebruikte touringcar vervallen 5 parkeerplaatsen voor auto’s.
– Omwisselen bij de Hakkelaar
– Toegangskaarten voor € 10,- op basis van wederkerigheid.
– Alcoholische dranken onderweg zijn toegestaan.
– Alcoholische dranken op de parkeerplaats zijn verboden.

Type wedstrijd
De wedstrijd is door de lokale driehoek Alkmaar bepaald als een B- wedstrijd.

Vervoersvorm
Uitgangspunt van beiden partijen was een autocombi. Het uitvak biedt plaats aan maximaal 750 supporters. Er is parkeerplek voor maximaal 220 auto’s. Met dit gegeven dient men wel met de inschrijving voor de auto combi rekening mee te houden. Dus minimaal 4 personen per auto. Minibusjes zijn tevens toegestaan. Per touringcar vervallen er 5 parkeerplaatsen voor auto’s.

Omwisselen
Op verzoek van AZ wordt het omwisselpunt voor deze autocombi wat naar voren geschoven. Hierdoor hoopt AZ dat de aanvoer van auto’s en supporters wat beter verdeeld zal worden, zodat er niet teveel auto’s in 1 keer zullen arriveren bij het stadion te Alkmaar, dit zorgt hopelijk voor een betere doorstroming in vergelijking met afgelopen seizoen. Om deze reden is nu voor de “Hakkelaar” gekozen als omwisselplek.

Prijs kaarten
Vanuit Go Ahead Eagles is het voorstel gedaan om op basis van wederkerigheid een prijsafspraak te maken. AZ ging hiermee akkoord en de prijs voor een toegangskaart is hiermee vastgesteld op 10 euro per kaart.

Alcoholgebruik
Go Ahead Eagles heeft gevraagd om een biertje in het uitvak voor de bezoekers, echter AZ doet dit nooit en heeft ook de mogelijkheid hier niet voor. Een biertje onderweg mag natuurlijk, maar bij aankomst op de parkeerplaats is het nuttigen van alcohol verboden.

Afdronk
Het was met de vertegenwoordigers van AZ een constructief gesprek waarbij beiden club vertegenwoordigers van zoveel mogelijk normalisatie uit gaan. Beide clubs hopen op een sportieve en sfeervolle voetbalavond.

Voor informatie over kaartverkoop, volg www.ga-eagles.nl

————————————————————————————————————————

Vooroverleg Vitesse – Go Ahead Eagles

Wedstrijddatum: zaterdag 29 november 2014
Aanvang: 19:45 uur

Datum vooroverleg: 27 oktober 2014

Samenvatting
– B- wedstrijd.
– Autocombi, met een maximum van 80 auto’s.
– Maximaal 320 kaarten beschikbaar voor vervoer per auto.
– Eventuele supporters vanaf 320 reizen per bus.
– Omwisselen langs de A50
– Toegangskaarten tegen een lagere prijs op basis van wederkerigheid.
– Alcoholische dranken onderweg zijn toegestaan.
– Alcoholische dranken op de parkeerplaats zijn verboden.

Type wedstrijd
De wedstrijd is door de lokale driehoek Arnhem bepaald als een B- wedstrijd.

Vervoersvorm
Door beide partijen werd de wens uitgesproken voor een autocombi. Vanuit Vitesse werd er aangegeven dat men een parkeerruimte heeft voor maximaal 80 auto’s. Vitesse wilde in eerste instantie maximaal 240 kaarten beschikbaar stellen voor de autocombi. Na enige discussie stemde Vitesse in met het benutten van het maximale aantal van 80 auto’s (320 kaarten). Als er meer supporters afreizen kan dit per bus.

Omwisselen
Een omwisselplek is overeengekomen op de route naar Arnhem langs de A50.

Prijs kaarten
Vanaf onze zijde is het voorstel bij Vitesse neergelegd om kaarten op basis van wederkerigheid af te nemen, dit houdt in dat er een vaste (lagere) prijs wordt afgesproken welke geldt voor beide partijen. Na intern overleg bij Vitesse is hiermee ingestemd.

Alcoholgebruik
Go Ahead Eagles heeft gevraagd om een biertje in het uitvak voor de bezoekers, maar hieraan wilde Vitesse niet meewerken. Een biertje onderweg mag natuurlijk, maar bij aankomst op de parkeerplaats is het nuttigen van alcohol verboden.

Afdronk
Het overleg is in goede sfeer verlopen. Volgens de vertegenwoordiging van supporters is er voldoende aan de wensen van de Go Ahead Eagles supporters tegemoet gekomen. Wij wensen een ieder die de reis naar Arnhem zal maken veel plezier toe.

Voor informatie over kaartverkoop, volg www.ga-eagles.nl

Improve Your Life, Go The myEASY Way™

De bijdrage van de Supportersraad aan de open dag van Go Ahead Eagles is mede mogelijk gemaakt door:

|| Website door: V. Lieftink || Powered by: Wordpress ||